Activiteiten

Vredesviering "Bruggen bouwen midden kwetsbaarheid"

Vredesviering verzorgd door de Sint-Michielsbeweging. 

Op zaterdag 19 september, om 19u00
in de Sint-Jacobskerk (Sint-Jacobstraat, Brugge)


Bruggen bouwen met gevangenen (deel 1)
Gesprek met Jan De Cock

“Ik ben in mijn leven zoveel gevangenen tegengekomen maar niet één waar niet iets goeds aan zit.”
Jan De Cock ontmoette gevangenen over heel de wereld, steeds weer stootte hij op verhalen van vergeving en verzoening. In België is hij de bezieler van Without Walls, een dialoog- en werkgroep rond gevangenen, slachtoffers, ex-gevangenen en maatschappij. 

Op dinsdag 22 september, om 19u30
in Vormingplus (Sint-Pieterskerklaan 5, Brugge)
deelnameprijs: 5€ (of 7€ voor beide avonden), vooraf inschrijven via www.vormingplus.be/brugge

De live gesprekken zijn inmiddels volzet. Daarom wordt er livestream voorzien zodat je toch (GRATIS) kunt deelnemen. Ga naar dit inschrijfformulier: https://forms.gle/7ha7ideXv5tSbFQU6. De dag voor het gesprek ontvang je een mail met de log-in gegevens.


Bruggen bouwen met gevangenen (deel 2)
Gesprek met Geertrui Verdonck en Olivier Forges

Olivier Forges, als medewerker van Pax Christi Vlaanderen actief voor het thema detentie, werkt met 'Participatief Theater' in de gevangenissen. Hij vertelt over het doel van deze werkvorm en zijn ervaringen ermee.

Geertrui Verdonck werkt al enkele jaren als aalmoezenier in de gevangenis van Brugge. Ze getuigt kort over leven en werk in de gevangenis en houdt een pleidooi voor zinvolle en menswaardige detentie. Vervolgens stelt ze enkele initiatieven voor waarbij bruggen tussen binnen en buiten worden geslagen. Dergelijke bruggen spelen immers een niet te onderschatten rol in de aanloop naar een succesvolle reïntegratie in de samenleving.

Op dinsdag 29 september, om 19u30
in Vormingplus (Sint-Pieterskerklaan 5, Brugge)
deelnameprijs: 5€ (7€ voor beide avonden), vooraf inschrijven via www.vormingplus.be/brugge

De live gesprekken zijn inmiddels volzet. Daarom wordt er livestream voorzien zodat je toch (GRATIS) kunt deelnemen. Ga naar dit inschrijfformulier: https://forms.gle/7ha7ideXv5tSbFQU6. De dag voor het gesprek ontvang je een mail met de log-in gegevens.


Silence for peace

Silence for peace is een vredesinitiatief als antwoord op het tumult in de wereld en de hoog oplopende spanningen tussen mensen, volkeren en religies. Iedereen is uitgenodigd om samen in stilte te zitten.

Op vrijdag 25 september,  van 14u00 tot 16u00
in de Magdalenakerk (Schaarstraat, Brugge)
meer info op www.yot.be en op www.silenceforpeace.org


Bruggen bouwen, letterlijk en figuurlijk
Fietstocht o.l.v. Miet Schepens

In een fietstocht van zo'n 30 km fietsen we letterlijk over en onder enkele (historische) bruggen. We stoppen af en toe op plekken van vrede en onvrede, verbinding en isolatie, geweld en verzoening... We leggen bruggen van verleden naar heden en de verhalen onderweg bieden stof tot nadenken en discussie. En we genieten van een prachtig stuk Brugs ommeland!

op zondag 27 september, Inschrijven via www.vormingplus.be/brugge
of donderdag 1 oktober, Inschrijven via www.vormingplus.be/brugge
extra fietstocht op 2 oktober, inschrijven via www.vormingplus.be/brugge
telkens van 13u30 tot 18u00. Vertrekplaats: Buffelbrug (kruispunt Leopold-I-laan en Maria Van Bourgondiëlaan te Brugge). Deelnameprijs: 7 euro. Maximum 10 deelnemers per fietstocht. De bijeenkomst van Nsanga op vrijdag 25 september is afgelast.


De Vredesweek in Brugge


een initiatief van Pax Christi Brugge, Nsanga, Vormingplus, Sint-Michielsbeweging en Yot
met de steun van de Diversiteits- en Noord-Zuiddienst van de stad Brugge