Activiteiten

De Vlaamse Vredesweek in Brugge

Gesprek met John Malith Mabor (Zuid-Soedan)

John Malith Mabor is op uitnodiging van Pax Christi in Vlaanderen te gast. Hij vertelt over de situatie in Zuid-Soedan, over waarom het zo belangrijk is om naar de stemmen van de bevolking te luisteren en hoe programma's voor vredesopbouw van de VN het verschil maken.

Op dinsdag 24 september, om 19u30, in Vplus
gratis, graag inschrijven via Vormingplus, vanaf 24 juni


Tentoonstelling: 30 jaar Vredesweek in Brugge

De Vredesweek is aan zijn 30e editie toe. Ook in Brugge timmeren we al sinds 1989 aan de weg. We verzamelden affiches en foto’s uit de beginjaren en geven er een woordje uitleg bij.

van 21 september tot 2 oktober 2019

gratis, open tijdens op de openingsuren van Vormingplus (ma-do 10-12u30 en 14-17u, vrijdagnamiddaggesloten, of op andere momenten als er activiteiten zijn, zie ook www.vormingplus.be/brugge)


Vredesviering: investeren in vrede

Vredesviering verzorgd door de Sint-Michielsbeweging. Na de viering is er kans tot ontmoeting en het vouwen van Kraanvogels voor de Vredesweek.

zaterdag 21 september, om 19u00, in de Sint-Jacobskerk (Sint-Jacobsstraat, Brugge)Nsanga en 11.11.11:
bouwen aan vrede in Congo

Welke evolutie is er en welke zijn de plannen van de regering na Kabila? Tijd voor overleg
en bouwen aan vrede?

Gespreksavond met Kabanda Kana André (vertegenwoordiger UDPS), Elien Spillebeen (journaliste en documentairemaakster, oprichtster van Mama Kivu) en Passy Mubalama (directeur AIDPROFEN, een partnerorganisatie van 11.11.11.)

vrijdag 27 september, vanaf 20u00, gratis, in DC De Garve (Pannebekestraat, Brugge)


Profundo: een verkenning door de levensbeschouwelijke diversiteit van Brugge

Maak kennis met de levensbeschouwelijke en religieuze diversiteit van Brugge. We gaan op bezoek bij een aantal gemeenschappen waar we ter plaatse uitleg krijgen en al onze vragen kunnen stellen.

zondag 22 september, 13u30-18u00, gratis
Ontvangst in het Huis van de Mens (Hauwerstraat 3C, Brugge), bezoek aan de Protestantse en Anglicaanse kerk, voorstelling Zen boeddhisme, afsluitend Concert met een drankje, Kraanvogels vouwen voor de Vredesweek

Alle details vind je ook de evenementspagina op Facebook


800 jaar Franciscus en de Sultan

800 geleden ontmoette Franciscus van Assisi de sultan van Egypte, een bijzonder vredesinitiatief in de tijd van de kruistochten om het vijanddenken te doorbreken. Naar aanleiding van dit inspirerend verhaal van ontmoeting en vredesopbouw zullen op vrijdag 4 oktober, omstreeks 14u, simultaan met het middaggebed van de moslims, wereldwijd klokken luiden als uitnodiging om in verbondenheid met elkaar te bidden voor vrede, dialoog en ontmoeting.

De Vlaamse Vredesweek in Brugge

een initiatief van Pax Christi Brugge, Nsanga, Werkgroep Interreligieuze Dialoog Integraal Brugge, Interlevensbeschouwelijk Netwerk Brugge, Vormingplus, Sint-Michielsbeweging, Ibuka Memoire et Justice, met de steun van de Diversiteitsdienst van de stad Brugge